Sunday, August 7, 2011

Snart avreise

Da nærmer avreisen seg med stormskritt. Det blir først en kort flytur til Oslo (OSL) kl. 1600 og så videre med fly til Longyearbyen (LYR) kl. 2000 før jeg er fremme kl. 2330.Forhåpentligvis blir jeg da plukket opp av noen i fra UNIS. Når jeg da kommer frem, så er jeg nærmere nordpolen (800km = kort svømmetur), enn det jeg er Bergen (2000km). 

Et annet og kanskje viktigere spørsmål er jo om jeg har plass å sove når jeg kommer opp der oppe. Har fikset hybelen, men har ikke fått ulevert nøkkel. Forhåpentligvis ordner dette seg, visst ikke finner jeg alltids på noe. Har alltids sovepose og liggeunderlag og er sannsynligvis ikke den eneste som skal oppover.

I følge YR.no vil temperaturen i Longyearbyen ligge på mellom 1-5 grader med mulighet for litt sol og en vindstyrke på 1-4 m/s. Utover mot midten av neste uke kan det komme litt regn/sludd/snø. Kort fortalt så ser det ut som om det blir en uke med fint Svalbardvær. På hjemmesiden til Svein Nordahl kan en forresten se værforholdene live i fra Longyearbyen, i tillegg til webcam

Når det gjelder isforholdene i sjøen rundt Svalbard er det nå stort sett kun åpen drift-is som ligger igjen i buktene og fjordene. Kun nord for Nordaustlandet finner man mer tettpakket driftis.

2 comments:

  1. Jeg fant, jeg fant!

    Husk å logge ut, du fikk nesten interiør-innlegget mitt om den grønne-hvite-grønne veggen.

    Vi er forresten på 5183 Olsvik, i Bergen. 4586 Olsvik ligger lengre sør; mellom Mandal og Farsund.

    ReplyDelete
  2. Bloggen min hadde sikkert hatt godt av flere interiørtips ;) Og oooops :P

    ReplyDelete