Sunday, August 14, 2011

Sikkerhetskurs

Torsdag til fredag var det tid for sikkerhetskurs og mitt første møte med UNIS. På torsdagen var det rett på skytebanen etter en kort introduksjon om farene på svalbard (først og fremst været).  Der fikk vi utdelt 20 skudd i kaliber 30-06 og UNIS sine Ruger M77 Hawkeye rifler.

Det var da fire serier, en liggende og tre knestående.  Siste serien ble gjennomført med 4 skudd på 10 sekund. Vi bruker da noe som heter "half  loading" hvor vi kun har skudd  i magasinet, ikke i kammeret. Dette resulterte selvfølgelig i at du hørte klikkene bortover når man skulle fyre av første skuddet. Selv hadde jeg forholdsvis greie klynger og var den eneste som hadde alt  i det svarte på siste serien. Til slutt  fikk vi demonstrert bruk av signalpistol og forklart hvordan denne skal og ikke skal brukes.Blinkene sto på litt over 30m noe som er den kritiske avstanden for isbjørn.  (Foto: Alexander Hovland)
Niklas som har skutt for første gang. (Foto: Alexander Hovland)
Fortsatt på skytebanen. Det sluddet denne dagen. (Foto: Alexander Hovland)
Etter skytetreningen var det badetur med overlevelsesdrakt ved småbåthavnen. Jeg var så heldig å få et av de draktene som ikke hadde hull i, så for min del var det en ganske kul opplevelse. Vi øvde på å ta oss frem og  å klipse oss fast i hverandre i sjøen.
I følge Chloe er orange min farge. (Foto: Alexander Hovland)
Klar til å hoppe ut i isfjørden på 78 grader nord. (Foto: Alexander Hovland)
Fredagen var det en del teori. Vi fikk litt mer briefing om isbjørn og isbjørnfare. Så hadde vi et minikurs  i førstehjelp som besto av følgende:

First aid practical training:
1. Accident scene evaluation and command
2. ABCDE approach
3. Recovery position
4. CPR
5. Wounds/Bleeding
6. Hypothermia
7. Burns
8. Fractures
9. Use of bivy bags

Til slutt gikk vi igjennom innholdet i "nødboksen" som inneholder utstyr og mat for overlevelse om sommer og vinter. Vi fikk også prøvd å sette opp snublebluss (UNIS bruker militær variant).

No comments:

Post a Comment